Er zijn 6 mogelijke situaties

Situatie 1: Geen betalingsproblemen en huis niet onder water
Situatie 2: Geen betalingsproblemen en huis wel onder water
Situatie 3: Achterstand in betalen hypotheek en huis niet onder water
Situatie 4: Achterstand in betalen hypotheek en huis wel onder water
Situatie 5: Meerdere betalingsproblemen en huis niet onder water
Situatie 6: Meerdere betalingsproblemen en huis onder water

U heeft een (dreigend) financieel probleem wanneer u in situatie 2, 3, 4, 5 of 6 zit. Hieronder vindt u oplossingen om het probleem aan te pakken. Wilt u eerst uitzoeken welke situatie op u van toepassing is? Klik dan hier.

Veel voorkomende oplossingen

aandeslag

Bekijk uw inkomsten en uitgaven

Heeft u een achterstand in het betalen van uw hypotheek of andere betalingsproblemen, dan is het verstandig om te bekijken of u uw inkomsten en uitgaven beter op elkaar kunt laten aansluiten.

meer informatie

Aan de slag met uw hypotheek

Extra aflossen, tijdelijke opschorting van de aflossingstermijnen of verlenging van de looptijd van de hypotheek. Ga in gesprek met uw hypotheekverstrekker om samen te kijken welke aanpassingen mogelijk zijn of laat u voorlichten door een hypotheekadviseur.

meer informatie

Financieren restschuld

Staat uw huis onder water en is de verkoop van de woning onvermijdelijk? Dan is dit het moment om na te gaan welke mogelijkheden er zijn om de restschuld die na verkoop overblijft te financieren. Neem uit voorzorg ook alvast een kijkje bij de mogelijkheden als uw huis onder water staat, maar verkoop (nog) niet nodig is.

meer informatie

Tijdelijk een moeilijke periode overbruggen

Soms zit het even tegen, maar is er wel uitzicht op een betere situatie. Er is een aantal mogelijkheden om tijdelijk een moeilijke periode te overbruggen.

meer informatie